Lakásbemutató: Casa Biofilico
2020. augusztus 13. írta: Katusart

Lakásbemutató: Casa Biofilico

Sokat kutatom a biofil designt, így találtam rá erre a fényben úszó, biofilikus szemlélettel berendezett otthonra, melyet a Matt Morley által alapított Biofilico Ltd. jegyez. Nézzetek körül ti is!

shoootin-photo-8_post_prod_low_rez.jpg

Az előtérben egy dél-afrikai természetfotó látható, az újonnan belépőket egy egész tehéncsorda üdvözli. Az 1960-as évekből származó dán konzolasztal biztosítja a helyet az apróbb holmiknak, melyen egy Artemide asztali lámpa is helyet kapott. A cserepes növények igény szerint változtatják a helyüket a lakásban. 

biofilico_biophilia_biophilic_interior_designers.jpg

Természet ihlette nappali

A természetes fényben úszó nappali egyik sarka tele van légtisztító növényekkel, például Sansevierias és 'ZZ' növényekkel, amelyek ellnpontjaként egy egyedi virág és a botanikai mintás falikép látható az antik dán teakfából készült asztalka felett.

Még több vintage bútor szolgálja a lakók kényelmét; négy dán, H.W. Klein étkezőszék teak kerettel és természetes szövésű űlőfelülettel, melyen a kerámia burkolat színe köszön vissza, valamint egy klasszikus bőrfotel.
A cirkadián ritmust követő wellness világító rendszerek úgy vannak időzítve, hogy minden reggel szétszórják a napfényt, majd naplemente után lassan elhalványulnak, hogy ne zavarják a test biológiai óráját.

biofilico_casa_biophilic_design_interiors_home.jpg

Biofil étkező

A teak ebédlőasztal terítéke organikus vászon tányéralátétekből és szalvétákból, durva wabi-sabi felülettel ellátott kerámia tányérokból, kristálypoharakból és Alvar Aalto üvegvázából áll.

shoootin-photo-5_post_prod_low_rez.jpg

Zöld hálószoba

Az ágy kényelmét a görög Coco-Mat cég természetes anyagokból készült matraca és ágyneműi biztosítják. Az ágy fött Anna Farba művész egyedileg készített botanikus rajza tlátható, mely Tim Hall fotográfus nyugtató tengeri tájképével szemben helyezkedik el. Az éjszakai aromaterápiás sarokban eukaliptuszcsokor, valamint különféle, a pihentető alvást segítő illóolajok sorakoznak.


biofilico_biophilia_biophilic_interior_designers_1.jpg

Zen fürdőszoba

A helyiséget a dobogóra állított kád uralja, melyet gyönyörűen kiemel a méhsejtmintás padlóburkolat. Fali kerámiaburkolat csak oda került, ahol az feltétlenül szükséges, a többi falszkasz a padló színével megegyező festést kapott. Itt is visszaköszönnek a tekfából készült bútorok, a mosdópult és az alatta lévő polc formájában. A wellness-oázis elmaradhatatlan kellékei a természetes fürdősók és szappanok, valamint a gyertyák és illatosítók. A dekorációkért Christopher Marley képzőművész legújabb 'Biophilia' fotónyomata, valmint a zöld növények felelnek. 

 biofilico_biophilia_biophilic_interior_designers_2.jpg

Környezetbarát konyha

A fehér konyha egy olyan kávé- és teakészlettel van felszerelve, amely japán kerámia bögréket, professzionális őrlődarálót, réz V60 szűrőt, kávéfőzőt és vízforralót tartalmaz.
A különböző formájú és méretű természetes tisztítókefékhez környezetbarát tisztítófolyadék társul egy újratölthető alumíniumpalackban elhelyezve, a zöld színfotról pedig egy fiatal Monstera növény gondoskodik. 

 biofilico_biophilia_home_office_interior_design_consultancy.jpg

Egészséges otthoni iroda

A második hálószobában van egy HumanScale Quickstand Eco íróasztal ülőlabdával kombinálva. A cél a kevesebb ülés és több mozgás elősegítése munka közben. Közvetlenül az ablakok mellett helyezkedik el, hogy minél több természetes fényt kapjon. A szoba Dyson légtisztítóval és Sonos hangrendszerrel rendelkezik, amely a termelékenység és a kreativitás érdekében multi-szenzorossá teszi a teret.

Ha szeretnéd, hogy otthonodat hasonlóan biofil - egészséges és környezetbarát módon tervezzük meg, írj bátran! 

yuppies_collage_general_linkdin_banner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr1516133450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása