Exkluzív bőrburkolatok hollandiából
2020. december 01. írta: Katusart

Exkluzív bőrburkolatok hollandiából

Először kicsit szkeptikus voltam, amikor Farkas-Kőszegi Dalma megkeresett, hogy egy prémium, bőrből készült terméket mutasson be nekem, azonban rövid idő alatt minden kétségem szertefoszlott. Mióta kezembe vettem a termékmintákat, alig várom, hogy legyen olyan projektem, ahova betervezhetem ezt az igazán különleges burkolatot.

Készítettem egy interjút Dalmával, hogy ti is jobban megismerhessétek a temékeket és a mögöttük rejlő értékeket.

lederen-vloeren-van-alphenberg-5.jpg

Mivel foglalkozik az Alphenberg? Mikor alapították?
Az Alphenberg Leather magasminőségű természetes bőrburkolatokat hoz a belsőépítészet és a lakberendezés világba. Több, mint 10 éve vannak jelen a piacon. Az Alphenberg B.V. Hollandiában jött létre, de számos országban van már képviseletük. Elérkezett az idő, hogy a magyar piaccal is megismertethessük ezeket a nem mindennapi burkolatokat.

Honnan szerzik be az alapanyagot?
Mivel több fajta bőrrel dolgozunk, így azok különböző helyekről származnak. Van például holland és olasz, illetve pakisztáni marhabőrünk, de megtalálható az indiai vízibivalybőr is kínálatunkban.
fb-image-alphenberg.jpg

Hogyan működik a gyártási folyamat?
Maga a gyártás Hollandiában, a cég saját gyárában történik, mely során először cserzőüzemükben indul el a folyamat. Itt a bőröket kezelik, levékonyítják és a kívánt színeket előállítják, hogy aztán a gyárban pedig a kívánt méretet, formát, illetve igény esetén mintát speciális eszközökkel és lézervágóval megalkossák. A bőrök felületét waxolással teszik ellenállóvá. A gyárban 4 fajta termékkel dolgoznak, mindig a tervezett igénybevétel hatázozza meg a záróréteg típusát. 

Milyen termékeket készítenek? 
Az Alphenberg Leather termékei kizárólag a legmagasabb minőségben készülnek, melyeket fal-, padlóburkoláshoz használunk, illetve egyéb egyedi burkolatoknál jelentenek alternatívát. Itt gondolok például kandallók, lépcsők, ajtók burkolására, de szinte bármit be tudunk fedni ezzel a sokrétű anyaggal. Fontosnak tartom kiemelni, hogy ezek nem az eddigiekben hazánkban elterjedt falpanelek, vagy 3d-s falburkolatok. Bőreinket úgy kell elképzelni, mint a csempét, járólapot és mivel melegburkolatról beszélünk, ezért nem azt a hideg érzetet nyújtja, mint pl a kerámia. Új dimenziót szeretnénk nyitni a magyar interior design világában, mely által fent tudjuk tartani a bőr becsületét.
Örülnénk, ha az emberek nyitottak lennének és mernék ezt a fantasztikus lehetőségeket magában rejtő anyagot az otthonuk, üzletük ékköveként vagy akár nagyobb projektek alkalmával felhasználni.

alphenberg_mintak_2jp.jpg

Mit tesz a cég a fenntarthatóság érdekében?
Az Alphenberg számára a fenntarthatóság sokkal több, mint egy divatszó. Számunkra a fenntartható munkavégzés és termelés logikus. Ez része mindannak, amit gondolunk és teszünk, ezáltal arra törekszünk, hogy minden nap fejlesszük gyakorlatiasságunkat. Fontos megemlítenem, hogy az általunk használt bőröket gondosan választjuk ki, melyek a húsipariban felhasznált állatok melléktermékeiből keletkeznek. Ez egy természetes termék, amely szép lassan fejlődött, nőtt az állattal együtt. Aki bőrt választ, tudja, hogy ez egy "lassú" anyag, amely nem csak úgy a gyártószalagról kerül ki.
Éppen ezért a bőrrel való munkavégzés különös gondosságot igényel, nemcsak az ügyfelek felé, hanem a kollégák, partnerek és beszállítók kiválasztásakor is. Folyamatosan keressük a húsfeldolgozó ipar legjobb nyersbőrét a vadon élő állatokból. A legmodernebb technikákat választjuk, a környezet felesleges megterhelése nélkül, mivel biológiailag lebomló anyagokat használunk a festés során. Például cserzéskor növényi anyagokat, az úgynevezett "növényi cserzést" alkalmazzuk. Amit fontosnak tartok még kiemelni, hogy zero waste-el gyártjuk bőrlapjainkat. A vágás során megmaradnak úgynevezett leeső hulladék darabok, melyekből mozaik bőreinket készítjük, ezeket úgy kell elképzelni, mint egy mozaik csempét.

Számomra a bőrpadló tűnik a legkülönlegesebb terméknek. Miért érdemes ilyet választani?
Igen, valóban különleges és mindemellett nagyon tartós. Például egy fapadlónál, melyet néhány évente csiszolni kell, minden alkalommal lekerül egy réteget a fáról, tehát kopik. Viszont a bőr mindig ugyanolyan erős lesz, mint amikor azt leraktuk, talán ez is amellett szól, hogy merjük ezt a fajta burkolatot választani.
A szükséges karbantartás egy speciális anyaggal történik, mellyel kezelhetjük a bőrt. Fontos, hogy amikor padlóról beszélünk, mindig megvitatjuk annak védelmét ügyfeleinkkel. Jó megoldásaink vannak a bőr felső rétegének bevonására, ezzel biztosítva, hogy tartós maradjon. De van, aki külön kéri, hogy az adott padlót ne kezeljük semmilyen záróréteggel, hiszen az idő így még egyedibbé varázsolja termékeinket. A mozaikok között a wax tölti be a fuga szerepét. 

126522245_125321412698706_1077886983946471800_o.jpg

Vizes, párás helyiségekbe is beépíthetőek a burkolatok?
Igen, abszolút mértékben beépíthető vizes helyiségekbe is, hisz lehetőség van speciálisan bevonni a bőrt, hogy megvédje a foltoktól (például konyhai vagy fürdőszobai telepítésnél). Viszont kifejezetten nem javasoljuk közvetlen zuhanyzóba telepíteni, ahol a bőrön víz, illetve folyadék marad. Mindig azt tanácsoljuk, hogy ha víz éri a bőrt, akkor egy nedves mikrorostkendővel mihamarabb távolítsuk el róla a folyadékot, hogy az minél tovább megőrizze minőségét és szépségét.
Kiemelném még, hogy tűzgátló minősítéssel rendelkeznek bőreink, ezért nem csak vizes helyiségekbe, hanem például szabadon álló, vagy beépített kandallóknál is bátran telepíthetők, ezáltal még egyedibbé varázsolva az adott teret. 

Otthon megoldható a telepítése önállóan (do it yourself), vagy szükség van szakemberre hozzá?
Nem ajánljuk az otthoni egyéni telepítést, hiszen nagyon fontos a megfelelő előkezelés, az adott anyagok ismerete, és a maximális szakértelem. Mivel nem egy olcsó kategóriás termékről beszélünk, mindenképp kell egy megbízható, jó szakember a munka elvégzéséhez. Ez a burkolás technika nem volt eddig jellemző a magyar piacon. Természetesen a kivitelezés részét is vállalja cégünk, hiszen egy profi, összeszokott team áll mögöttünk, akiknek precizitása és maximalizmusa a garancia arra, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.

alphenberg-collection-2.jpg

Milyen áron érhetőek el a bőr burkolatok?
Áraink elég széles palettán mozognak. Mivel luxus termékekről beszélünk, így mindenképpen a prémium árkategóriába sorolandók. Legnépszerűbb termékünk a Tundra 330€/m2 bruttó áron kapható, de az árérzékenyebb ügyfeleink számára már bruttó 165€/m2-től elérhetőek egyes termékeink. De ha valaki az extrémebb kinézetet, és drágább árkategóriát preferálja, számunkra is van természetesen megannyi opció és lehetőség egészen 650€/m2 árig.

Ha szeretnéde ezt az exkluzív anyagot beterveztetni az otthonodba, fordulj hozzám bizalommal! 

https://www.katusadesign.hu/

Magyarországon hol találkozhatunk az Alphenberggel?
Mivel cégünk nem rég érkezett a magyarországi piacra, így jelenleg social media felületeken (Facebook, Instagram: Alphenberg Hungary néven), valamint weboldalunkon az alphenberg.com-on vagyunk elérhetők. Mindenképp tervben van egy exkluzív showroom nyitása, de sajnos a kialakult vírushelyzet miatt ez várat még magára. Kiállításokon biztos, hogy találkozhat velünk a nagyközönség a 2021-es évben.


Addig is szeretnénk olyan partnerekkel belsőépítészekkel, lakberendezőkkel együtt dolgozni, akik velünk közösen nyitottak az innovatív megoldásokra, mely által új értéket és látványvilágot teremtünk a hazai interior design világában.

 

csoport_cover_photo.png

Beszélgessünk hasonló témákról, csatlakozz Facebook csoportomhoz >>

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr8916304248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.07.06. 14:30:40

Gyönyörű design, nagyon szép anyagok. Öröm látni ilyen minőségi burkolatokat. Üdvözlettel, Kerma Design
süti beállítások módosítása