Mire jó az aroma diffúzor?
2022. február 08. írta: Katusart

Mire jó az aroma diffúzor?

Egyre több háztartásban megtalálhatóak ezek a szerkezetek. Olvass tovább, ha nektek még nincs vagy van, de nem használjátok minden nap.

Az aromaterápiás készülékek széles körű előnyeiknek köszönhetően egyre népszerűbbek. Ultrahangos technológiával párásítanak, amelynek során az illóolaj a vízmolekulákhoz kapcsolódva szétoszlik a környezetében – kellemes atmoszférát teremtve ezáltal a lakótérben.

Az illóolajoknak számos egészséggel kapcsolatos előnye lehet, a levegő fertőtlenítésén keresztül, a stresszoldás, a koncentráció fokozása, az energetizálás és még sok-sok más pozitív tulajdonság. Ezt annak köszönjhetjük, hogy holisztikusan fejtik ki hatásukat, a testre, szellemre és lélekre egyaránt.

Miért jobb mint egy aromamécses? 

- nincs nyílt láng, nincs sem tűzveszély, sem szén-dioxid és egyéb károsanyag kibocsátás
- nics forró víz, ezáltal balesetveszély sem, mivel hidegpárát állít elő
- nem kell rájuk folyamatosan figyelni, automatikusan kikapcsolnak, amikor kifogy belőlük a víz
- az illóolajok megőrzik pozitív tulajdonságaikat, melyek hőhatások következtében nem érvényesülnének
- vannak olyan készülékek, melyek színterápiás eszközként is használhatók

Itt van 5+1 ok, amiért érdemes aroma difffúzort használnod:

1. Biztonság

Míg az illatgyertyák, a különféle légfrissítők és az aromalámpások is káros vegyi anyagokat juttathatnak a levegőbe - melyek akár a beteg épület szindróma kialakulásához is hozzájárulhatnak, az aromadiffúzorok 100% tiszta esszenciális olajokkal, a használati utasítást betartva teljes biztonsággal használhatóak.

2. Bizonyos illóolajok fertőtlenítenek, vírus és baktériumölő hatással is rendelkeznek

Biztos sokan hallottatok már az illóolajok, például a teafaolaj fertőtlenítő hatásáról, melyet például egy ultrahangos diffúzor remekül ki tud teljesíteni, ugyanis a vízmolekulához kapcsolódva az olajok apró részecskéi bekerülnek a légtérbe és a porszemcséken utazva fetőtlenítik azt. Hogy ennek mekkora jelentősége van napjainkban, azzal szerintem mindenki tisztában van. 

3. Nyugodt éjszakai pihenés

A napi stressz, az időjárás változásai, egy felkavaró könyv/film vagy egy késő esti, nehéz vacsora is okozhat álmatlan éjszakákat. A legóvatosabb becslések szerint is a népesség minimum egyharmada szenved álmatlanságban, de bizonyos vizsgálatok a népesség 65-66 százalékát találták érintettnek.
Az esszenciális olajok például diffúzorban párologtatva segíthetnek ellazulni és megszabadulni a cikázó gondolatoktól. Jó választás lehet a levendula, a római kamilla, a vetiver, a cédrusfa vagy például az ylang-ylang.

4. Segíthetnek a napi stressz oldásában

Számos kutatás megerősítette, hogy aromatikusan használva (belélegezve) az olyan illóolajok, mint például a levendula, a római kamilla, a tömjén és a citrusolajok, kémiai szinten csökkentik a stresszt és segítenek enyhíteni a szorongást. 

5. Figyelem, emlékezet, gondolkodás azaz a kognitív funkciók erősítése

Az is bizonyítást nyert, hogy bizonyos illóolajok javítják a kognitív funkciókat. Például egy kutatás során rozmaring, levendula és narancs illóolajat használtak Alzheimeres betegeknél 28 napon keresztül, a kognitív funkció az összes betegnél javulni kezdett a kezelés után. 

+1 Felső légúti megbetegedések esetén

A diffúzorban párolgtatott olajok segítségével néhány lélegzetnyi friss levegőhöz juthatunk. Válasszuk ilyenkor például a borsmentát, eukaliptuszt, vagy például a kakukkfüvet. 


Tudtad, hogy nem csak otthon, hanem út közben is élvezheted az illóolajok hatását?

Vannak olyan kicsi, akkumlátorrol működtethető diffúzorok, melyek például segíthetnek megőrízni érberségünket egy hosszú autóút során.

Nálunk napi használatban vannak a diffúzorok, mindig a hangulatunknak és az igényeinknek megfelelő olajokat párologtatunk velük. 

Ha még többet szeretnél tudni az illóolajokról, nézz körül az oldalamon:

pure_life_facebook_csoport_borito.png

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr7017304802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása