A festék, amely úgy működik, mint egy növény
2023. február 14. írta: Katusart

A festék, amely úgy működik, mint egy növény

Folyamatosan keresem az innovatív, természetes megoldásokat, így találtam rá az Airlite festékre, mely már hazánkban is elérhető. Ez egy forradalmian új termék a piacon, amely segít semlegesíteni a szennyeződéseket, és természetes légtisztítóvá varázsolja falakat. A festékek kizárólagos itthoni forgalmazójának, a Mielemed MPM Kft-nek a képviselőjével beszélgettem. 

12_giugno.pngHogyan jött a levegőtisztító falfesték ötlete? Mióta érhetőek el az Airlite termékek Magyarországon?
Cégünk alapvetően mindig is a tisztítással-fertőtlenítéssel foglalkozott, a nagyteljesítményű és ipari célú Miele mosógépek és mosogatógépek területén. Amikor tevékenységünk bővítését határoztuk el, akkor olyan területet kerestünk, ami ehhez kapcsolódik, így a levegőszűrést- és levegőfertőtlenítést választottuk.
A jövőnkért és környezetünkért felelősséget érző vállalatként fontos szempontnak tartottuk, hogy innovatív és fenntartható terméket válasszunk, az Airlite mindkettőnek megfelel. A termékek kizárólagos importőreként és forgalmazójaként 2022. nyár óta tesszük elérhetővé a festékcsaládot és kiegészítőit a magyar vállalatok és magánszemélyek számára.

Hogyan tudunk energiát megtakarítani egy festéssel?
Alapvetően több lehetőség is adódik. Festékeink a légtisztító- és légfertőtlenítő hatást villamos energia felhasználása nélkül - vagyis berendezés üzemeltetése nélkül- folyamatosan biztosítják, hatásukat 10 évig garantáltan kifejtik. A kültéri festékünk a napsugárzást nagy mértékben visszaveri, ezért például a lefestett lapostető melegedését gátolja, így az épület hűtésre fordított villamosenergia-igényét akár 25-30%-kal is képes lehet csökkenteni.

Milyen előnyös tulajdonságai vannak még ennek a festéknek?
Egyrészt a fertőtlenítő hatásának köszönhetően megszabadulhatunk a falak penészesedésének problémájától, ugyanis a penészgombát már spóra állapotban megöli, így annak semmi esélye a megtelepedésre még a penésznek kedvező párás-nyirkos környezetben sem.
Másrészt a festék „működése” a falak öntisztulását teszi lehetővé, illetve erősen gátolja a szennyeződések megtapadását.

Sokan azt gondolják, hogy csak egy festék... miért érdemes mégis erre is kiemelten figyelnünk napjainkban?
Elsőként emelném ki azt, hogy a festék nem tartalmaz és nem bocsát ki úgynevezett VOC-kat, vagyis illékony szerves vegyületeket. A VOC-k a sok festékben megtalálható oldószerek és egyéb, egészségre káros vegyületek, amelyeket festés után évekig belélegzünk, mert a festékek éveken keresztül folyamatosan bocsátják ki magukból.
Folytatva a gondolatmenetet, VOC-kat nemhogy nem bocsát ki, hanem az egyéb forrásból, például bútorokból, padlóburkolatból származó VOC-kat is semlegesíti. Ugyanígy a kinyitott ajtókon-ablakokon beáramló káros gázokat, például az autókból származó nitrogén- és kénoxidokat is ártalmatlan összetevőkké bontja. De ugyanígy elbánik az allergiát okozó pollenekkel és gombaspórákkal is.

Összefoglalva, egy olyan alapvető és egyszerű művelettel, mint a falak és a mennyezet lefestése, hosszú évekre tiszta és egészséges levegőt biztosíthatunk magunk és gyermekeink számára, ami már csak azért is fontos, mert életünk jelentős részét a négy fal között töltjük.

Milyen tanúsítványokkal rendelkeznek a festékek?
Szabadalmakkal védett egyedi technológiájával és összetételével szinte valamennyi komoly minősítés megszerzéséhez stabil alapokat szolgáltat; WELL, LEED, BREEAM, Cradle to Cradle, AgBB, EPD, Green Seal, a
teljesség igénye nélkül. Különösen büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak maga a termék, hanem a gyártás folyamata is nagyon kicsi ökológiai lábnyommal jellemezhető.

airlite_festek.png

Tudom, hogy vannak kültéri és beltéri festékei is a cégnek, bemutatnád a termékpalettát?
Szó esett a penészesedés problémájáról, így megemlítem a penészirtó készítményünket, amellyel a penészes falfelület letisztítható és előkészíthető a festés előtt.
A beltéri és a kültéri festéknek is elérhető nagyobb igénybevételre készült változata. Beltérben ez lehetővé teszi például a gyakori mosást – beleértve a mechanikus tisztítást, vagyis dörzsölést és kefélést.
A kültéri festék esetében pedig nagy igénybevételnek kitett létesítmények, szerkezetek, mint például alagutak, felüljárók, hidak is sok évre öntisztuló és a levegőt tisztító hatású „ruhát” kaphatnak.
Üvegfelületek kezelésére szolgáló termékünk pedig átlátszó és öntisztuló bevonatot képez, ezért magas épületek nagy üvegfelületeinek kezelése folytán a takarítási költségek visszaszoríthatók.

Van egy „Air is Art” nevű a projektetek, ez Magyarországon is elérhető?
Igen. A projekt céljaiból idézve: az átalakítandó vagy szépítendő városi területeken az „Air is Art” célja, hogy összekapcsolja az embereket a lakóhelyükkel, felhívja a közvélemény figyelmét a fontos társadalmi és környezetvédelmi kérdésekre, és konkrét cselekvést jelent olyan ökofalfestmények létrehozásával, amelyek megtisztítják a levegőt a szennyezéstől.
Cégünk örömmel fogadja és segíti a vállalatokat, lakóközösségeket, önkormányzatokat, akik valamilyen módon ilyen projektekben gondolkodnak.
anthropoceano1.jpg

Hol vásárolhatóak meg a festékek?
A termék kizárólagos képviseletét a Mielemed MPM Kft látja el. Jelenleg a lakossági és a vállalati projekt igényeket is közvetlenül szolgáljuk ki, a kis- és nagykereskedelmi hálózatunk felépítése már zajlik. Bővebb információt a https://nuxon.hu/legfertotlenito-falfestekek/ oldalon kaphatnak az érdeklődők, illetve szívesen fogadjuk a telefonos (+36 20 541-3331) vagy email-ben feltett (sales@nuxon.hu) kérdéseket is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr7218048278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.07.06. 14:30:38

Nagyon jó cikk, köszönjük.
Üdv
Kerma Design falpanelek
süti beállítások módosítása