Az év színe 2022-ben a Pantone szerint
2021. december 09. írta: Katusart

Az év színe 2022-ben a Pantone szerint

A Pantone több mint 20 éve választja meg az Év színét, ezzel több iparág termékfejlesztéseire – a divatra, lakberendezésre, csomagolásokra, ipari formatervezésre – is hatással van. Az Év színét trendelemzés és alapos megfontolás után választják ki a Pantone Színintézet szakértői, akik az egész világon figyelik az új hatásokat, áramlatokat.

image.jpg

A 2021-es év színei Ultimate Gray és Illuminating után itt volt sor, hogy kiderüljön, a Pantone szerint jövőre melyik szín fogja meghatározni a mindennapjainkat – ez pedig nem más lett mint a PANTONE 17-3938 kóddal ellátott "Very Peri" névre keresztelt kékes árnyalat, lilás beütéssel. 

"Átalakuló időket élünk. Ahogy kilábalunk az elszigeteltség intenzív időszakából, úgy változnak a fogalmaink és a normáink. A kreatív szellemünket éltető gondtalan magabiztosságot és merész kíváncsiságot megjelenítő, PANTONE 17-3938 Very Peri segít nekünk, hogy elfogadjuk a lehetőségek e megváltozott tájképét, és új látásmódokat nyisson meg számunkra, miközben újraírjuk életünket. A Very Peri magában foglalja a kék szín által képviselt pozitív tulajdonságokat, megspékelve azt a mai napok energiáival, hogy egy teljesen új megvilágításba helyezze az előttünk álló jövőt"

Hogyan használjuk a gyakorlatban a 2022-es év Pantone színét?

Négy egyedi palettát hoztak létre a PANTONE 17-3938 Very Peri színpalettával, hogy segítsék az idei év különleges árnyalatát bevinni a designba. Mindegyik paletta más hangulatot közvetít, illusztrálva a PANTONE 17-3938 Very Peri sokoldalúságát. Mindegyik három javasolt színkombinációt tartalmaz, amelyek integrálják a PANTONE 17-3938 Very Peri-t.

Most megmutatom nektek ezeket a kombinációkat:

BALANCING ACT

pantone-color-of-the-year-2022-palette-balancing-act-harmonies.jpg

 WELLSPRING

pantone-color-of-the-year-2022-palette-wellspring-harmonies.jpg

 THE STAR OF THE SHOW

pantone-color-of-the-year-2022-palette-star-show-harmonies.jpg

 AMUSEMENTS

pantone-color-of-the-year-2022-palette-amusements-harmonies.jpg

 A teljes palettákkat színkódokkal pedi itt tudjátok megnézi >>

 

Milyen egy Veri Peri enteriőr?

Őszintén szólva, nem gondolom, hogy a lakberendezésre nagy hatással lesz ez a szín, inkább kiegészítőkön, textileken tudom elképzelni, mint hatalmas felületeken. Egyelőlre nem sok képet találtam, melyen ez a szín szerepelne, igyekszem majd bővíteni a repertoárt :) 

caa38c7e962f8089a8a1601a4c72234e.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr3216777864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása