Környezettudatos otthon apró lépésekben
2020. március 01. írta: Katusart

Környezettudatos otthon apró lépésekben

Egyre égetőbb és egyben trendibb téma a környezetvédelem, életünk minden területén igyeszünk kialakítani környezettudatos szokásokat; mint például a zero waste törekvések, a kapszulagradrób létrehozása, az újrahasznosított termékek előnyben részesítése és még hosszasan lehetne sorolni. 

Rengetet lehet arról olvasni, hogy hogyan lehet öko-barát háztartást vezetni, számos webáruház nyújt segítséget az alapanyagok beszerzéséhez is. De mi a helyzet az otthonunkkal? Mivel engem is egyre jobban érdekel ez a téma, elkezdetm kutakodni, de csak elszórva találtam egy-egy cikket a témában, alig akad olyan oldal, ami a környezettudatos otthon berendezésével kapcsolatos - most ezen szeretnék változtatni.

nonagon-style-n9s-liquid-interiors-mount-pavilia-home-tour-living-room-eco-wellness-sustainable.jpg

Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk, ha az otthonunkat (irodánkat, szolgáltató egységünket) a lehetőségeinkhez mérten környezetbaráttá szeretnénk tenni?

A meglévő épületek adottságain már nem tudunk változtatni, de az innovációnak és a hagyomonyányos eljárásoknak köszönhetően olyan megoldásokat alkalmazhatunk, mellyekkel csökkenthetjük közvetlen környezetünk ökológiai lábnyomát, s közben egészséges, minőségi térben élhetünk. 

A következő cikkekben körbejárom, hogy hogyan lehet egy felújításkor csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét, hogyan kell megszervezni úgy a munkafolyamatokat, hogy a legoptimálisabb legyen az erőforrások felhasználása, lesz szó a környezetbarát festékekről, burkolatokról, illetve az újrahasznosításról, értékmentésről lakberendezői szemmel. Lesz majd szó az öko és a biofílikus designról is. 

nonagon-style-n9s-liquid-interiors-mount-pavilia-bedroom-bed-natural-neutral-tones-wood-ceiling-rug-plants.jpg

 

Felújítás környezettudatosan

Biofil design

Környezetbarát falfestékek

 

 

Képek forrása: https://nonagon.style/eco-wellness-home-tour-liquid-interiors/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr6015495098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása