Az év színei 2021-ben az NCS szerint
2020. december 19. írta: Katusart

Az év színei 2021-ben az NCS szerint

hero_ncs.jpg

A Pantone után kedvet kaptam és gondoltam megnézem az NCS által kiválaszott színeket is. Ők nem egy-egy színben, hanem főként hangulatokban gondolkodnak, melyek nyomán színharmóniákat és hozzájuk tartozó palettákat hoznak létre. Külön érdekesség, így a 2020-as események tükrében, hogy ők jóval előrébb gondolkodnak és az anyaguk még januárban készült, de mégis tűpontosan mutatják be az elkövetkezendő időszak kihívásait. 

Ezzel az idézetteli indítják a színeket bemutató anyagukat:

A valódi igazságot keressük. Szükségünk van a valódi igazságra.

A változások és a bizonytalanság kora hatással van a viselkedésünkre és közvetlenül befolyásolja azt, ahogyan reagálunk a designra és ezáltal a színpreferenciáink is módosulhatnak. Egy olyan korszak előtt állunk, amely nagy hangsúlyt fektet a humanisztikus tervezésre.

A jövő évi terndeket bemutató anyaguk 4 hangulatot jelenít meg 6-6 színárnyalattal. Kíváncsi vagyok, hogy hozzátok melyik paletta áll közelebb, nézzétek meg őket és írjátok meg kommentben!

ncs-colour-trends-2021-1-3.png

Az első paletta a virtuális valóság címet kapta. "Néha szeretünk elmenekülni a valóságtól és minél durvább a minket körülvevő világ, a fantáziánk annál lágyabb és kellemesebb képeket hoz létre." Ti is így vagytok vele?

 

ncs-colour-trends-2021-1-4.pngA következő a BIo-Depth nevet kapta, melyet elég nehéz magyarra fordítani. Nekem a biotechnológia jut róla eszembe, épp most kezdtünk el használni egy ilyen eljárással előállított termékcsaládot (lehet később még erről is lesz beszámoló). "Minél jobban megértjük, hogy a világ drámai változásokkal és bizonytalansággal néz szembe, annál inkább keresünk válaszokat a spiritualitásban. Szükségünk van egy célra."

ncs-colour-trends-2021-1-5.png

A harmadik tábla a magok köré csoportosul: számomra talán ez a legkedvesebb, naturális, ugyanakkor tele van élettel és vidámsággal. "Magokat ültetünk a földbe, hogy növekedjenek, fejlődjenek és a létezésnek egy új módját teremtsük meg."

ncs-colour-trends-2021-1-6.pngŐszinteség - ezt inkább nem kommentálom :-) jó kis színek kerültek ebbe a palettába is. "Megtanultuk, hogy a tények (hírek) nem mindig az igazságon alapulnak, vagy jobb esetben valószínűleg egy módosított igazságon alapulnak."

Az NCS Color Trends 2021+-t az NCS Color csapata fejlesztette ki, egy nemzetközileg elismert szakértőkből álló team támogatásával. Ennek eredményeként az előrejelzés minden piacnak és iparnak megfelelő nemzetközi színpalettát kínál. A teljes riportot a részletes leírássokkal itt találjátok >>

Forrás: https://ncscolour.com/



Ha szeretnétek valamelyik palettát viszontlátni a környezetetekben, keressetek! 

Az első konzultáció ingyenes (20 perc). 

katusa_interior_design_fb_cover.png

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr1216350678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása