Muratto - a természetes falburkolat
2020. július 20. írta: Katusart

Muratto - a természetes falburkolat

Egyre divatosabb a festés és a tapétázás mellett a falakat különféle burkolatokkal, panelekkel díszíteni. Sok gyártó termékeit találjuk meg a piacon, azonban kevésről mondható el, hogy az alapanyag és a gyártási technológia is környezetbarát. 

Ilyenek a portugál Muratto cég falburkolatai, melyeknek fő alapanyaga a parafa. Termékeiket több, mint 40 országban forgalmazzák, s hazánkban is elérhetőek.

A cikk végén egy kis meglepetés vár rád!

 

ambient-1-10565015052020.jpg

A márka az alábbi fő értékek mentén állítja elő felületképző burkolatait:

DÍZÁJN, mint a kreatív folyamat középpontja,
INNOVÁCIÓ a koncepcióban és a technológiában,
SOKOLDALÚSÁG a termékek kínálatában.
VILÁGSZERTE ELTERJEDT disztribúció.

Miért pont parafa?

Főként a para tölgy kérgéből állítják elő az anyagot, így a fát nem kell hozzá kivágni. A parafatermelést általában környezetbarát iparágnak nevezik, és nem csak azért, mert a termék könnyen újrafeldolgozható. Spanyolország és Portugália paratölgy erdői, amelyek a világ parafadugó szükségletének 80%-át biztosítják, 42 madárfaj és sok pillangófaj létfontosságú élettere is.

A parafa jellegzetességei közé tartozik az, hogy antimikrobiális (nem penészesedik és nem gombásodik), rugalmas, elnyeli a hangot, és rendelkezik hőszigetelő tulajdonságokkal is. 
Nehezen ég, égéskor nem keletkeznek mérgező gázok. A parafa természetes gyógyító tulajdonságokkal bíró anyag, melynek eredményeként nemcsak gyönyörű faldekorációval, hanem természetes antidepresszánssal és légszűrővel is rendelkezik. 

Nézzük a kínálatot!
A teljesség igénye nélkül bemutatom a kedvenceimet, a teljes termék és árlistát keressétek a Magyarországi forgalmazónál. 

Az Organic Blocks kollekcióban minden terméknek eltérő térfogata és alakja van, ami minden falnak egyedülálló esztétikai eredményt ad. Ezeket a tulajdonságokat a parafaiparban a legújabb technológia; az öntés alkalmazásával érik el. Az alapanyag speciális pigmentek és gyanták kombinációja, a fő hordozó pedig a szemcsésre őrölt parafa. Ezen tulajdonságok mellett a „tömeges pigmentáció” alkalmazása a „felületi festés” helyett lehetővé teszi a parafa szerkezet láthatóságát és az egyes darabok vágását színvesztés nélkül. Javarészt parafa granulátumból készülnek, így mindegyik darab természetes és újrahasznosítható.

Formák:

muratto_formak.png

Színválaszték:

muratto_colors.png

 

A parafa téglák természetes parafa darabok, melyeket előtisztítás után szín pigmentekkel és más védő adalékokkal kezeltek. Kézzel készülnek, 100%-ban természetesek és újrahasznosíthatóak. Az alábbi képen a 3 dimenziós változatot láthatjátok, így szinte életre kel a fal. 

fotolia_84724268_subscription_monthly_xl-19075725062018.jpg

 

Primecork: Ez a gazdag és természetes parafa bőr bármilyen helység belső falainak, klasszikus megjelenést kölcsönöz. Anyag: két rétegű panel. Masszív parafa csempék szín pigmentekkel. Természetes felületkezelés a felszínen. Vízlepergető, így akár vizes helyiségekben is használható.

primecork--taupe-ambient-1708416012017.jpg

 

A fémes Metalegance rolling kétségkívül a fókuszpont fogalmának újradefiniálása. A hátlap kiváló minőségű újrahasznosítható akrilszálakból készül, és a felületén speciális fémes részecskék vannak. Az egyedi árnyalatok és színhatások különböző színű ásványok felhasználásával érhetők el csúcstechnológiai kémiai eljárásban. Összetételének köszönhetően egy rendkívül rugalmas anyag, amely sokkal ellenállóbb és vonzóbb, mint a szokásos tapéta. Nagyszerű megoldás a repedések megelőzésére és lefedésére, óriási méretű stabilitással. Nagyon ellenáll a tűznek, az UV sugaraknak, karcolásoknak, gőzöknek és egyéb nedvességnek.  

Ezzel az anyaggal már találkozhattatok is az egyik tervemben, a vendégház kávézójának ez az egyik ékessége:

kavezo_1.jpg

 

Itt pedig a színválaszték, melyben a fémes felületek mellett megtalálhatóak a cementhatású anyagok is:

metallegance_rolling.png

A Muratto cég honlapján tudtok csemegézni a teljes kínálatból: https://www.muratto.com/en/home

Ha szívesen díszítenéd az otthonodat ezekkel a csodás anyagokkal, keresd Cubera Ivannát, a Muratto magyarországi forgalmazóját az alábbi elérhetőségeken: 

Telefon: +36 20 381 6576
E-mail: murattofal@gmail.com

Facebook: Muratto Wall Hungary 
Instagram: EcoDesign.hu 

Rendeléskor add meg a KATUSA2020 kódót, s 10% kedvezményt kapsz a termékek árából. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr9416012506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása