Környezet és egészségbarát falfestékek 2. rész
2021. március 30. írta: Katusart

Környezet és egészségbarát falfestékek 2. rész

Nagy örömömre annyi gyártót és típust  találtam, hogy folytatom az első cikket, mert egyben nagyon hosszú lenne a lista. 

Benjamin Moore

1883-ban alapította festékgyártó cégét, mely azóta is hűen tükrözi értékrendjét. 

benjamin_moore.jpgMindegyik Benjamin Moore festék:

  • kiemelten mosható - nagyon tartós
  • nagyon magas pigmenttartalmú - erős fedés, minden szín maximum 2 rétegben tökéletesen fed!
  • környezetbarát, magas légáteresztő képességű
  • a Gennex Color technológiának köszönhetően a színek évek múltán sem fakulnak.
  • a színek többszöri mosás után sem fakulnak (saját szabadalom Color Lock technológia)
  • kis felületen is javítható: sérülésnél elég egy flekket lejavítani nem fog utána látszani.
  • nagyon szépen terül és könnyű vele dolgozni - vizes bázisú latex festék
  • mindegyik festéküket lehet szinte bármelyik Benjamin Moore színben kérni (kb. 3500 db) – minden szín ugyanolyan áron kapható
  • általában azonnal vihető raktárról
  • a festékeket TILOS HÍGÍTANI

 
ZÉRÓ VOC tartalmú Benjamin Moore festékek Magyarországon:
- Aura matte és eggshell
- Aura Bath&Spa matte
- Chalk board paint táblafesték
- Regal matte és eggshell
- Ultra Spec 500 flat

Most az AURA festéket emelném ki, ez egy újításuk, világos színekben 1 rétegben kell csak festeni a felületet. Nagyon jól mosható és úgy fed, hogy ha pl. egy sötét pirosat kell átfesteni fehérre, sem üt át. Enyhe penészedésgátlót is tartalmaz.

CHALKBOARD PAINT néven pedig van egy táblafestékük, mely bármilyen színben elérhető - az ezzel festett felületre hagyományos krétával lehet írni. 

 

Lignocolor

Magyarországon a vintagevelem.hu forgalmazza a Németországi Münsterland-ban lévő a Lignocolor festékmanufaktúra termékeit, melyek között szintén találunk környezetbarát falfestékeket. 

8146rvkifzl_ac_sl1500.jpgA Lignocolor falfesték egy nagyon jól fedő, vízbázisú, matt, diszperziós (jól terülő) festék beltéri használatra. Különösen rugalmas állagának köszönhetően csöpögésmentes, ezáltal rendkívül könnyű felhasználást tesz lehetővé.
A Franciaországi Champagne tartományból származó kiváló minőségű pigmentek biztosítják a magas fokú színmélységet és a festett felület tartósságát. Száradás után 
egyenletes matt felületet kölcsönöz, jól kombinálható a Lignocolor Old Shabby Chic krétafestékekkel. Nem csak kizárólag falfestésre, hanem az általánosan használt nyers rost- gyapjurost- és dombornyomott tapétákra, továbbá gipszkartonra is alkalmas. ELF: emissziószegény, oldószer- és lágyítóanyag mentes

Naturillo

A naturillo.hu mögött egy kis családi vállalkozás áll. A Németországi Kreidezeit cég kizárólagos magyarországi képviseleteként 2008-ban kezdték a Kreidezeit termékek hazai forgalmazását. Később  választékuk a német Thermo-Natur kenderszigetelések és Agaton-Lehm vályogtermékek hazai képviseletének elnyerésével tovább bővült, majd a hazai gyártású Biokay vályogvakolatokat is felvették a kínálatukba.

big.jpgSokféle falfestéket forgalmaznak, most a Vega falfestéket emelném ki, ami kiváló minőségű természetes és valóban bababarát falfesték, fedőképességét márványliszt tartalma biztosítja. A mechanikai igénybevételeknek és a víznek-párának az enyvesfestéknél jobban ellenáll, ugyanakkor kiváló páraáteresztő képességű (a diszperziós festékeknél sokkal nagyobb mértékben) és a lakóklímára ugyanolyan pozitív hatással bír. Naturtermék, tartósítószert nem tartalmaz. A kazeines falfesték "VEGA" változata: tejfehérje helyett növényi fehérjével. Környezetbarát papírtasakos csomagolású por alakú vízzel hígítható, könnyen kezelhető falfesték. 2 rétegben kell felvinni.

Serfa

A Facebook csoportomnak köszönhetően találkoztam ezzel a márkával, így most meg tudom mutatni nektek. 

A Sefra-Farben Kft-t 2011-ben alapította egy osztrák vállalkozás és két magyarországi magánszemély. Elődje, a Sefra Hungária Festékgyártó- és Forgalmazó Kft. 1990-es alapítása óta tevékenykedett a magyar piacon, kezdetben elsősorban Nyugat-Magyarországon, majd az ország egyéb területein is. A vállalkozás szakmai hátterét a Sefra Farben- und Tapetenvertrieb GmbH., az 1886-ban alapított osztrák családi vállalkozás biztosítja, amely festékgyártással és vezető európai festékmárkák kereskedelmével foglalkozik.

A Bio-Lotos beltéri matt diszperziós falfesték szintén környezetbarát összetételű. Kiemelt fedőképességű, nagyon könnyen feldolgozható. A válogatott alapanyagoknak köszönhetően a diszperziós falfestékek közül az egyik legjobb falfelület lélegeztető bevonat. Mindezek mellett nem elhanyagolható a hadználata közben érezhető kellemes, friss citrusillat.

 

Készítettem egy táblázatot, amiben láthatjátok az általam kiemelt termékek árát és kiadósságát:

Benjamin Moore
Aura Eggshell

Lignocolor
falfesték

Kreidezeit 
Vega falfesték

Serfa Bio-Lotos

4 liter /  36 nm

1 rétegben

2,5 liter / 37 nm

1 rétegben

5 kg / 35 nm

1 rétegben

4 liter / 30 nm

1 rétegben

32.900 Ft

10.900 Ft

 9.890 Ft

4.577 Ft

 

Próbáltad már valamelyik terméket? Ha igen, oszd meg velem a tapasztalaidat itt vagy a Facebook csoportomban:

csoport_cover_photo.png

Katusa Interior Design

Forrás: a gyártók oldalai és a tőlük kapott információk

A bejegyzés trackback címe:

https://katusa.blog.hu/api/trackback/id/tr5016481794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása